Az egyszerű kép nagyszerűsége

Sokan írtátok, hogy mostanában sokkal kreatívabb lettem. Valóban így érzem én is, de ez annak köszönhető, hogy felfedeztem a város többi arcát is. Már annyira nem vonzanak a városfotók, persze itt-ott még mindig csinálok egy-kettöt, különleges szemszögből, vagy pillanatkor, de áttértem arra, hogy a különleges pillanatokat ragadjam meg.
Mindegy, hogy egy metromegállóban két fiatal, aki egymásnak háttal állnak egy telefonszolgáltató reklámja előtt, aminek a szlogenje illik a két emberre, vagy a már ismert ködös képem a Nemzeti galériáról.
A napokban készült esti “ismeretlen fotós képe” is egy ilyen kép. Több mint 900-an lájkoltak egy olyan képet, ami egy megszokott helyen készült, mégis egy különleges érzést és hangulatot sugároz. Egy fotós, nevét nem tudom, áll a híd kellős közepén, a hidegben, a ködben, miközben a szél is új fújj, hogy a hideget még hidegebbnek érzi az ember.
A kép megmutatja, hogy minden fotós mire törekszik és mire képes és jó képért. Nem mindenki állna kint órákat a hidegbe, hogy elkapjon egy szép pillanatot.

A kép azt is megmutatja, hogy az egyszerűség sokkal jobb, mert nem tereli el a figyelmet a kép mondanivalójáról. Ez szerintem fontos pont.

Íme a kép, amiröl beszélek:
IMG_1352k

Nem kell ide sok Photoshop, vagy több képből összerakott montázs. Az egyszerüség néha többet mond, mint egy megszerkesztett áll-valóság.

Fotózzatok tehát ti is természetesen, és figyeljetek oda apró dolgokra. Egy város, vagy akár Budapest is, nem a Parlamentből áll, hanem az emberekből is. Ők az igazi arca a városnak.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s