Tócsa, nem Photoshop

Nagyon sokan azt írják egy-egy tükörképes kép alá, hogy Photoshop effektus, és nem víz, amiben az adott tárgy tükröződik. Néha elég durván elfajulnak a kommentek, így most rendet szeretnék tenni, és tisztázni, hogy mi is az igazság a tükörképek mögött.

„Hallod, nézd már meg, hogy Photoshop trükk“, vagy „Elég igénytelen vagy, hogy Photoshopba állítasz elő egy ilyet, de ezzel magad minősíted le“, vagy „Vedd már észre paraszt (mondja az illetö a fotósnak kommentbe), hogy ez Photoshop, valld már be, hogy csalás és ne légy pöcs“.
Bevallom, az utolsó nekem is eléggé fájt, amikor olvastam. Nem lelkileg, hanem az, hogy az emberek mennyire nem néznek meg egy képet, csak keresik azt, amibe beleköthetnek.
De valójában hogy is készül egy ilyen tükörkép? Egy egyszerű képet megfordítunk Phtoshopba és némi retusálással kész is a pazar tükörkép?

NEM! – Mi nem így dolgozunk. Rossz olvasni, hogy ilyesmikkel vádolnak mindkét egyes emberek. Nem is rossz, inkább szomorú.

Ha kék órás képet csinálunk meg tócsás képnek, akkor akár egy órát is állunk a hidegbe, csak azért, hogy ne Photoshop, hanem természetes legyen a kép. Olyannak akarjuk megmutatni a világot, amilyen, nem amilyen lehet némi retusálás meg szerkesztés után.

Ami kell egy tükörképhez, az mindössze egy fényképező gép, némi jó meglátás és egy kellő nagyságú tócsa.

Itt láthattok egy WERK képet, az egyik ilyen fotózásunkról.


(Fotó: Kovács Andor)

És itt további képeket, mind tócsák segítségével készültek.


Remélem, hogy ezzel mindent tisztáztam és nem kell több fenyegető és kioktató kommentet olvasnom a képek alatt, amik elszomorítanak és feldühítenek, hogy néha miket vágnak a fejünkhöz, ok nélkül.

Kellemes tükörfotózást kívánok mindenkinek, aki ki szeretné próbálni.

Ein Gedanke zu “Tócsa, nem Photoshop

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s